onsdag 10 februari 2010

Det dyraste huset har att erbjuda

A är inte ensam om att tycka om majskrokar. Innan A hade jag inte någon aning om att de fanns, men de ser ut som stora ostbågar och saknar smak. Största behållningen av att äta majskrokar som vuxen är den torra känslan de lämnar i munnen.


Tittar man närmare på innehållsförteckningen framgår att majskrokar inte innehåller någonting alls - vare sig salt eller fett att tala om. Oavsett tycker A att majskrokar rockar. Jag skulle inte ha något emot detta om det inte vore för en liten detalj.

En påse majskrokar innehåller 90 gram och kostar - håll i dig nu - 30 kr på ICA (handlar du på COOP får du punga ut med 39,90 för samma påse). Det ger ett kilopris på mellan 330 - 440 kr beroende på var du handlar! Det kan jämföras med kilopriset på svensk hängmörad oxfilé på bit som säljs på NK Saluhall för 499 kr/kg.

Mer än 300 kr/kg för en vara som inte består av någonting (förutom lite majs). Det som egentligen stör mig är inte priset eller att Amelie älskar dem, utan att majskrokarna tillverkas i Finland. Någonstans i det bistra landet i öster sitter det en finne som tjänar miljoner på att sälja...ingenting.

Varför har jag inte börjat tillverka majskrokar...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar